
Αυγά
Ακόμη και αν δε ξέρεις να βράζεις ούτε αυγό, εμείς είμαστε εδώ! Για να μην πεθάνεις από ασιτία σου δίνουμε τις ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ συνταγές που μπορούμε να βρούμε, ώστε να επιβιώσεις τα υπόλοιπα φοιτητικά σου χρόνια.
Η ΟΜΕΛΕΤΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ:

Κόστος: Από 1,72 έως 2,65 Χρόνος: 10-13 λεπτά
Υλικά
3 αυγά
Λίγο ελαιόλαδο
Τριμμένο τυρί γκούντα
Εκτέλεση:
Ώρα να φτιάξουμε μια ομελέτα τόσο απλή και νόστιμη που θα αναρωτηθείς γιατί δεν την έκανες κάθε μέρα. Ας ξεκινήσουμε! Βάλε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίξε μέσα μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο – ναι, το μετράμε με το μάτι, αλλά ας μην το πούμε σε κανέναν. Πάρε ένα μπολ, σπάσε τα αυγά σου μέσα και, αν σου αρέσει λίγο έξτρα τσαγανό, πρόσθεσε και λίγο πιπέρι. Ανακάτεψέ τα καλά. Ρίξε το μείγμα στο τηγάνι και, αμέσως, χαμήλωσε τη φωτιά στο μισό. Θέλουμε μια ομελέτα ζουμερή και αφράτη, όχι κάρβουνο. Με ένα ξύλινο κουτάλι (ή ό,τι έχεις πρόχειρο), ξεκίνα να τραβάς την άκρη της ομελέτας προς το κέντρο. Θα δεις το υγρό αυγό να γεμίζει τα κενά – αυτό είναι το μυστικό για τέλεια υφή. Όταν τα περισσότερα υγρά έχουν εξαφανιστεί, ρίξε από πάνω τριμμένο τυρί (όσο πιο πολύ, τόσο καλύτερα). Σιγά σιγά δίπλωσε την ομελέτα στη μέση και σβήσε τη φωτιά. Άφησέ την για ένα λεπτό να ηρεμήσει και να λιώσει το τυρί μέσα. Σέρβιρέ την στο πιάτο σου και, αν θέλεις, πρόσθεσε λίγο αλάτι ή ακόμα και ένα κομμάτι αλλαντικό για έξτρα γεύση. Το μυστικό είναι η χαμηλή φωτιά – έτσι η ομελέτα γίνεται απίστευτα ζουμερή. Καλή απόλαυση και… πώς να το πούμε; Ομελέτα με αγάπη!
ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ (ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΝΤΑ)

Κόστος: Από 1,11 έως 2,28 Χρόνος: 20 λεπτά
Υλικά:
3-4 αυγά
2-3 κ.σ ξίδι
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Εντάξει, κρατήσου, γιατί η συνταγή που ακολουθεί είναι σχεδόν διαστημική επιστήμη. Έτοιμος; Ξεκινάμε! Πάρε ένα κατσαρολάκι (ναι, αυτό το μικρό που μαγειρεύεις σχεδόν τα πάντα), γέμισέ το με νερό και ρίξε μέσα τα αυγά σου. Πρόσθεσε και λίγο ξίδι – γιατί έτσι λένε οι "παλιοί", αν και κανείς δεν ξέρει αν βοηθάει πραγματικά ή απλά το κάνουν για τη μαγεία. Βάλε το κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράσε για 15-20 λεπτά. Ναι, είναι αρκετή ώρα για να δεις μερικά TikTok, να στείλεις μηνύματα στους φίλους σου ή να αναρωτηθείς γιατί δεν παραγγέλνεις ντελίβερι. Μόλις τελειώσουν, ρίξε το καυτό νερό (προσοχή να μην κάνεις μπάνιο εσύ ή ο νεροχύτης) και άφησε τα αυγά να κρυώσουν λίγο. Μετά, ξεφλούδισε τα – ναι, αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της συνταγής, αλλά μην ανησυχείς, έχεις ταλέντο. Κόψε τα, ρίξε λίγο αλάτι και πιπέρι και… έτοιμο! Είσαι πλέον master της φοιτητικής κουζίνας, ειδικά αν σκεφτείς ότι αυτή η συνταγή είναι βασικά "βράσε νερό, περίμενε, φάε".