Εμείς

Η Ομάδα μας


Μυρτώ Κατσώρα 

Ονομάζομαι Μυρτώ Κατσώρα και κατάγομαι από ένα όμορφο χωριό στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, όπου και μεγάλωσα. Σήμερα, φοιτώ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο τμήμα Πολιτισμού, Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών, στον Βόλο. Η μαγειρική είναι για μένα τρόπος έκφρασης και δημιουργικότητας. Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα είναι οι μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο, μια συνταγή που έμαθα από τη μητέρα μου σε πολύ μικρή ηλικία. Με προέτρεψε να τη φτιάχνω κι εγώ, καθώς είναι γρήγορη και εύκολη. Παράλληλα, λατρεύω τα γλυκά, με την τούρτα κατσαρόλας να έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, ένα επιδόρπιο που απολαμβάνουν τόσο οι επισκέπτες μου όσο κι εγώ σε κάθε ευκαιρία. 



Θωμαΐς Δέδα 

Είμαι η Θωμαΐς Δέδα και η καταγωγή μου είναι από ένα χωριό της Χαλκιδικής, το Λάκκωμα (όχι δεν είμαι από κανένα... "πόδι"). Τώρα σπουδάζω στο τμήμα Πολιτισμού, Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών στο Βόλο. Από μικρή με ενδιέφερε η μαγειρική και οι συνταγές, καθώς περνώντας πολύ χρόνο με την πολυαγαπημένη μου γιαγιά, πάντα έβλεπα με πόσο μεράκι και αγάπη μαγείρευε για όλους μας, και το πως εκμεταλλευόταν τα υλικά που είχε διαθέσιμα. 

Επίσης διάβαζα τα βιβλία μαγειρικής της μαμάς μου και πάντα πειραματιζόμουν και προσπαθούσα σαν μικρή σεφ να φτιάξω τις συνταγές που περιείχαν. Πολύ νοσταλγικά φαγητά για μένα είναι οι σούπες  και τα πιροσκί της γιαγιάς μου. Το φαγητο κατα τη γνώμη μου είναι ένας πολύ δημιουργικός και διασκεδαστικός τρόπος να εξερευνήσεις νέες κουλτούρες, να θυμηθείς τη δική σου και να γνωρίσεις νέοους ανθρώπους, γιατι όπως λένε και οι παλιοί, η αγάπη περνάει ΠΑΝΤΑ... από το στομάχι. <3


Πέτρος Γροσδάνης 

Γεια σας! Είμαι ο Γροσδάνης Πέτρος, 21 ετών, φοιτητής στο τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Βρίσκομαι στο τελευταίο έτος των σπουδών μου και λατρεύω να ανακαλύπτω την ομορφιά της κουλτούρας, μέσα από τέχνες, ιδέες και... γεύσεις!

Αγαπημένο μου φαγητό; Οι γεμιστές πιπεριές! Αυτό το φαγητό είναι ένα ταξίδι στον χρόνο. Θυμάμαι τη μητέρα μου να στέκεται μπροστά στον παλιό μας φούρνο, γεμίζοντας τις πιπεριές με ρύζι, μυρωδικά και λίγο κιμά. Όταν ψήνονταν, το άρωμα απλωνόταν παντού και μαζευόμασταν όλοι γύρω από το τραπέζι. Για μένα, οι γεμιστές πιπεριές δεν είναι απλώς φαγητό, αλλά είναι ενα πιάτο γεμάτο αναμνήσεις και οικογενειακή θαλπωρή. 


Ελευθερία Γαρδέλη

Ονομάζομαι Ελευθερία Γαρδέλη , είμαι 21 και σπουδάζω στο ΤΠΔΜΒ στον Βόλο. Κατάγομαι από το Αιτωλικό Μεσολογγίου, μια κωμόπολη που μοιάζει με νησάκι οπότε όπως καταλαβαίνετε πως η κουζίνα μας έχει πολλά θαλασσινά. Παρόλα αυτά το δικό μου αγαπημένο φαγητό είναι κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο, μου θυμίζει κάτι πολύ οικείο και «ζεστό». Έμαθα από μικρή να μαγειρεύω έστω τα βασικά γιατί οι γονείς μου δουλεύουν μέχρι αργά ( και η μαμά είχε την τάση να αφήνει τα φαγητά ανάλατα, αλλά την αγαπάμε ).Έτσι έχω μάθει να κάνω και μερικές παραλλαγές στα φαγητά , όπως και να τιμώ τα φαγητά του τόπου μου


Oleksandra Yasnik

Ονομάζομαι Oleksandra Yasnik και κατάγομαι από την Ουκρανία, μια χώρα με πλούσια ιστορία και βαθιές γαστρονομικές παραδόσεις. Για μένα, η κουζίνα είναι ένα μέρος όπου ζωντανεύουν οι αναμνήσεις, διατηρείται το πνεύμα της πατρίδας μου και εκφράζεται η αγάπη. Από την παιδική μου ηλικία, έχω δει οικογενειακές συνταγές να περνούν από γενιά σε γενιά, φέρνοντάς μας κοντά γύρω από το τραπέζι. Δεν είναι μόνο το μαγείρεμα, αλλά ένας τρόπος να διατηρούμε τις παραδόσεις ζωντανές και να μοιραζόμαστε ζεστασιά.

Το μαγείρεμα για μένα είναι ένα ταξίδι: στο παρελθόν όπου διατηρούνται οι οικογενειακές ιστορίες, σε άλλους πολιτισμούς με τις μοναδικές γεύσεις τους και στο μέλλον όπου υπάρχει χώρος για δημιουργικότητα. Το φαγητό φέρνει τους ανθρώπους κοντά, δίνει χαρά και παρηγοριά και η κουζίνα είναι ο χώρος όπου δημιουργούνται οι πιο σημαντικές στιγμές της ζωής. 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε