Φούρνου

Ο Φούρνος κάνει τα ψησίματα μια εύκολη διαδικασία!

Σε αυτήν την κατηγορία θα βρείτε συνταγές που γίνονται στον φούρνο, κρέας-λουκούμι, πατάτες και λαχανικά μελωμένα, όλα στο ταψί, που πάντα μας μαζεύει γύρω από το τραπέζι τις Κυριακές.

«Έγινε; Έγινε; Να κλέψω μια πατάτα;», με θυμάμαι πιτσιρίκι να ρωτάω τη μητέρα μου. «Λίγο θέλει ακόμη, άντε να στρώσεις το τραπέζι και θα σου δώσω», έλεγε ο φύλακας του ταψιού. Μικρός, μεγάλος, σε μια πατάτα ποτισμένη από τα ζουμιά του ψητού κανείς δε λέει όχι. Έχει αυτή τη «δύναμη» του ταψιού.


ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Ένα ακαταμάχητο φαγητό που προσφέρει απλόχερα την ευτυχία, σκορπίζοντας χαμόγελα δεξιά και αριστερά, φωτίζοντας το πρόσωπο οποιουδήποτε το γεύεται. Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο… αδυνατούμε να περιγράψουμε με λέξεις την εμπειρία που θα βιώσει ο ουρανίσκος σας δοκιμάζοντας την παρακάτω συνταγή.


Κόστος: 10,00-11,00€              Χρόνος: 70 λεπτά

ΥΛΙΚΆ:

•4 Μπριζόλες λαιμού

•5 Πατάτες

•6 κ.σ. Λάδι

•1 Λεμόνι

•5 κ.σ. Μουστάρδα

•Ρίγανη

•Αλάτι

•Πάπρικα (προαιρετική)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Αρχικά, συγκεντρώστε όλα τα υλικά στο τραπέζι, γιατί κανείς δεν θέλει να σταματήσει στη μέση της μάχης για να ψάχνει την ρίγανη στο ντουλάπι. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190ο βαθμούς στον αέρα. Δώστε στις μπριζόλες σας, στους "πρωταγωνιστές" αυτού του πιάτου, ένα μασάζ με λίγο λάδι, αλάτι, ρίγανη και μουστάρδα γιατί έτσι αποκτούν χαρακτήρα. Έπειτα, καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σας σε κύβους και δώστε και σε εκείνες ένα αντίστοιχο μασάζ με τα ίδια υλικά γιατί δεν κατούρησαν και στο πηγάδι. Τέλος, τοποθετήστε τις πατάτες σας σε ένα ταψί και πάνω τους τις μπριζόλες , περιχύστε τον χυμό λεμονιού σε όλο το ταψί και 250ml νεράκι. Σκεπάστε το ταψί σας με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Στην συνέχεια, ξεσκεπάστε το, ανακατέψτε τις πατάτες και γυρίστε πλευρό τις μπριζόλες, βάλτε το ταψί να ψηθεί για άλλα 15 λεπτά έτσι για να πάρουν λίγο χρώμα και έτοιμο το μεσημεριανό. 


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Άλλο ένα τρομερό φαγητό που είναι εξίσου εύκολο 


Κόστος: 9,00-13,50 (ανάλογα με τη επιλογή των υλικών)          Χρόνος: 85λεπτά

ΥΛΙΚΆ:

•1 Κοτόπουλο/ 4 στήθη κοτόπουλου / 4 μπούτια κοτόπουλο

•5 Πατάτες

•6 κ.σ. Λάδι

•1 Λεμόνι

•5 κ.σ. Μουστάρδα

•Ρίγανη

•Αλάτι

•Πάπρικα (προαιρετική)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Αρχικά , καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σας σε κύβους έτσι ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την "ζέστη" του φούρνου. Έπειτα το μαρινάρισμα, η Μεγάλη Συνωμοσία. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το λάδι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, λίγο αλάτι, και αν θέλετε, την πάπρικα. Αυτό είναι το «μυστικό φίλτρο» που θα ενισχύσει την πλοκή της συνταγής σας. Καλύψτε το κοτόπουλο και τις πατάτες με το μείγμα αυτό και τοποθετήστε τα στο ταψί σας. Βάλτε το κοτόπουλο στο κέντρο του ταψιού και τις πατάτες γύρω του, σαν να του κάνουν παρεούλα. Ρίξτε λίγο νεράκι (μην ξεχνάμε την ενυδάτωση), σκεπάστε με αλουμινόχαρτο, και στείλτε τα όλα στον προθερμασμένο φούρνο που ήδη «καίγεται» στους 180°C. Ψήστε για 45 λεπτά με το αλουμινόχαρτο, στη συνέχεια, αφαιρέστε το και αφήστε το φαγητό σας να πάρει χρυσαφένια απόχρωση για άλλα 30 λεπτά.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε