
Γλυκά
ΖΕΛΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΜΕ ΖΕΛΑΤΙΝΗ

Κόστος: Από 1,61 έως 2,50 Χρόνος: Από 3 έως 4 ώρες
Υλικά:
1 φακελάκι σκόνη ζελατίνης 10γρ
1,5 φλ τσαγιού ζεστό νερό
1,5 φλ τσαγιού χυμό φυσικό (Βάλε βύσσινο 100% φυσικό)
Εκτέλεση:
Ετοιμάσου για μια συνταγή που είναι τόσο απλή και δροσερή, θα σου θυμίσει τα καλοκαίρια που ήσουν παιδί. Πάμε να φτιάξουμε ζελέ! Πρώτα, άδειασε τη σκόνη ζελατίνης σε ένα βαθύ γυάλινο σκεύος. Πρόσθεσε ζεστό νερό και ανακάτευε μέχρι να διαλυθεί τελείως η σκόνη – ναι, πρέπει να εξαφανιστεί, αλλιώς θα έχεις τραγανό ζελέ (και δεν το θέλουμε).Μόλις διαλυθεί, ρίξε μέσα τον κρύο χυμό της επιλογής σου. Ανακάτεψε καλά, να γίνουν όλα ένα όμορφο υγρό μείγμα. Διάλεξε ποτήρια ή μικρά μπολάκια (ή ακόμα και ένα μεγάλο μπολ, αν είσαι της μίας δόσης) και μοίρασε το ζελέ.Βάλ' το στο ψυγείο και κάνε υπομονή για λίγες ώρες. Όταν το δεις να έχει σταθεροποιηθεί, ξέρεις ότι ήρθε η ώρα να το απολαύσεις. Και να θυμάσαι: το ζελέ τρώγεται πάντα καλύτερα με καλή διάθεση. Καλή επιτυχία!
ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ (ΜΙΑ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ)

Κόστος: Περίπου 9,50 Χρόνος: Εκτέλεση 30 λεπτά
Υλικά:
1 λίτρο γάλα
2 πακέτα μπισκότα Παπαδόπουλου στα 4
1 κουβερτούρα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 κουτί μόρφατ σαντιγί
Εκτέλεση:
Ας φτιάξουμε ένα εύκολο και λαχταριστό γλυκό χωρίς βούτυρο και ζαχαρούχο γάλα, αλλά με όλη τη γεύση που θες! Ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα τάπερ ένα φλιτζάνι γάλα και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ, και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με μια κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και ένα φλιτζάνι ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μόλις λιώσουν τα υλικά, ρίχνουμε μέσα το γάλα με το κορν φλάουρ που είχαμε αφήσει στην άκρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού η κρέμα είναι έτοιμη, προσθέτουμε μπισκότα (ολόκληρα ή θρυμματισμένα, όπως προτιμάς), ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο τάπερ. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά. Αν θέλεις να το κάνεις πιο ιδιαίτερο, πρόσθεσε από πάνω νιφάδες σοκολάτας ή τρίψε λίγη κουβερτούρα για το τελείωμα. Και αυτό ήταν! Ένα απλό, οικονομικό και σοκολατένιο γλυκό που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Καλή απόλαυση!