Σούπες

Οι σούπες είναι από τα φαγητα που μπορείς να τρώς καθε μέρα, κάθε εποχή, κάθε ωρα και σε κάθε στιγμή. Ας αναλογιστούμε πόσες φορες μας έκαναν παρέα σε δύσκολες νύχτες που ήμασταν άρρωστοι και μας ζέσταιναν ή τις στιγμές που δεν ξέραμε τι να φάμε και η σούπα ήταν το πιο εύκολο και φθηνο πράγμα που μπορούσαμε να σκεφτούμε. Ε λοιπον είμαι εδώ να σου λύσω τα χέρια, ωστε ποτέ ξανα να μην χρείαστει να αναρωτιέσαι τι θα φας. Παρακαλώ εκ των προτέρων <3

ΤΡΑΧΑΝΑΣ

Είναι μέρες που όλοι μας χρειαζόμαστε να φαμε κατι νοστιμο, που θα μας κανει να νιωθουμε σαν να είμαστε ξανα παιδακια στην κουζινα της γιαγιάς μας, χωρις όμως να περνάμε όλη μας τη μέρα μέσα στη κουζίνα. Από εμένα σε εσένα λοιπόν, θα σου μάθω την πιο νόστιμη συνταγη για τραχανα που έχεις δοκιμάσει :) ο τραχανας είναι ουσιαστικά ένα ζυμαρικό με πολύ πολύ μικρό σχήμα, και τρώγεται σαν σούπα, ή πιο πηχτός και αρκετοί (μαζι σε αυτούς και εγω) τον συνοδεύουν με φέτα ή γιαούρτι. Μη μου αγχώνεσαι, δεν θέλει σχεδόν καθόλου χρόνο και είναι budget friendly, γιατι φυσικά δεν πρέπει να ξοδευεις μία περιουσία κάθε φορα που θες ένα νοστιμο γεύμα.Η συνταγή που θα σου μάθω είναι απλή και εύκολη, είναι αρκετη για 4 μερίδες και θέλει προετοιμασία συνολικά μόνο 15 λεπτακια !

Χρόνος : 15 λεπτά                       Κόστος : €3,60 - €7,00 για 4 μερίδες.

Θα χρειαστείς:

  • 1 κούπα τραχανά

  • 4 κούπες νερό

  • Λάδι 2 κουταλίες της σούπας

  • Τύρί (ότι τυρί σου αρέσει πιο πολύ και όσο θέλεις, εμέις δεν κρινουμε)  

  • Αλάτι

  • πιπέρι


Για να ξεκινήσεις τη συνταγή θα ανοίξεις το μάτι της κουζίνας στο δυνατο, θα ρίξεις τις 4 κούπες νερό στην κατσαρόλα και κατεθείαν θα ρίξεις μέσα και τον τραχανά. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνεις τη φωτια στη μέση και προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και λαδάκι και ανακατεβεις καλά καλά. Έπειτα θα συνεχίσεις να ανακατέβεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε 10 με 15 λεπτάκια είναι έτοιμό! Όταν ετοιμαστεί προθέτεις και το τυράκι της επιλογής σου και απολαμβάνεις το πιο comfort και εύκολο φαγητο της ζωης σου!




ΣΟΥΠΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Λοιπόν σου έχω τοπ συνταγη για σούπα ντομάτας που θα σε κάνει να ξετρελαθείς! Είναι η τέλεια συνταγή αν θέλεις κάτι θρεπτικό, οικονομικό και νόστιμο. Ότι καλύτερο για μία μέρα που θές να φας κάτι ζεστό, αλλά δεν θέλεις να καταβάλεις πολύ προσπάθεια. Η συνταγή είναι πανεύκολη και χρειάζεσαι μόνο 4 απλά υλικά! Μπορείς να ξεκινήσεις τη συνταγή και όσο περιμένεις να κάνεις ότι άλλο θέλεις καθώς δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχη και προσπάθεια. 

Χρόνος : 4ο λεπτά                                      Κόστος : €2,70 - €5,00 για 4 μερίδες.

Θα χρειαστείς:

  • 6 ντομάτες (κατά προτίμηση ώριμες)

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (λευκό)

  • 3 σκελίδες σκόρδο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Λάδι 4 κουταλιές της σούπας

  • Πάπρικα

  • Μπούκοβο (προεραιτικό) αν σου αρέσουν τα καυτερά)

  • 3 κούπες ζωμό λαχανικών ( 3 κουπες νερό και δύο κυβάκια ζωμού)


Για να ξεκινήσεις θα χρειαστεί να προθερμάνεις το φούρνο σου στους 180 για 20 λεπτακια. Όσο ο φούρνος προθερμαίνεται, προετοιμάζουμε τα υλικά. Κόβεις τις ντομάτες στα 4 και το κρεμμύδι το ίδιο (τιπ για να μην κλαις: βάλε κάτω από το κρεμμύδι που κόβεις μία βρεγμένη χαρτοπετσετα). Καθάρισε το σκόρδο και σε 3 κούπες ζεστό νερο βάλε δύο κύβους ζωμου για να διαλυθούν. Τοποθέτησε τις ντομάτες το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα ταψι με μία λαδόκολλα και λάδι και ασε τα να ψηθούν στους 180 για 30 λεπτα. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτα και τα λαχανικά εχουν ψηθεί εντελώς, αφαιρεσε τα από το τηγανι και βάλε τα στο μπλέντερ μαζι με τον ζωμο, αλάτι, πάπρικα και πιπέρι. Αφου ομογενοποιηθούν, βάλε τη σούπα σε ένα κατσαρολακι μέχρι να βράσει και αφαιρεσε την μόλις φτάσει στην υφή που σε ικανοποιεί. Προσαρμόζεις το αλάτι στα γούστα σου και αν θές προσθέτεις μπόυκοβο.

Προτείνω να την συνδυάσεις με ένα τοστ με κασέρι ( η όπως λένε και στα ξένα "grilled cheese") και θα με θυμηθείς.

Καλή απολαυση:)


ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

Η συνταγή της αγαπημένης μου σούπας με ΜΕΓΑΛΗ διαφορά, από μένα σε εσένα με αγάπη. Αν θέλεις κάτι γευστικό, απολαυστικό και χορταστικό, τα γιουβαρλάκια είναι η λύση. Μη τρομάζεις, είναι πανεύκολη συνταγή και όχι πολύ χρονοβόρα. Θα χρειαστείς λίγα βασικά υλικά και μπαχαρικά που έχεις σπίτι. 

Χρόνος : 50 λεπτά                                       Κόστος : €2,70 - €5,00 για 4 μερίδες.

Τα υλικά είναι:

  • 800γρ κιμά μοσχαρίσιο

  • 3-4 λεμόνια ώριμα

  • 3-4 αυγά

  • Λάδι 4 κουταλιές της σούπας

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Ρύζι καρολίνα 5 κουταλιές της σούπας

  • Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο


Για να ξεκινίσεις θα βάλεις το αλάτι το πιπέρι τον κιμά με τα 3 αυγά και το ρύζι σε ένα μπλώλ και θα τα ομογενοποήσεις . μόλις έρθουν σε ένα καλό σημαέιο θα τα κάνεις μπάλες μεσαίου μεγέθους και θα τα αφήσεις να ξεκουραστούν. Θα βάλεις νερό σε μία κατσαρόλα και θα βαλεις μέσα και τισ μπάλες που έφτιαξες. Θα τα βράσεις για 45 λεπτά, μόλις βράσουν θα βάλεις στο μπλέντερ τα λεμόνια, αυγά και λιγο ζουμι από τα γιουβαρλάκια. Θα το μπλεντάρεις και θα το προσθέσεις στην κατσαρόλα σου και έχεις έτοιμη την συνταγή! Καλή απόλαυση.


Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε