Ζυμαρικά

Ζυμαρικά, ο ορισμός του φοιτητικού φαγητού, λοιπόν τώρα μπορείς να δεις διαφορετικές σάλτσες για να μην τρως πάντα τα ίδια και τα ίδια.


Αρχικά πάμε λίγο να δούμε πως κάνουμε τα ζυμαρικά ( για όποιον δεν τρώει ζυμαρικά μπορεί να τα αντικαταστήσει με ρύζι).

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό για να μπορέσει να καλύψει την ποσότητα των ζυμαρικών

Βάζουμε την κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά και έπειτα προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.

Όταν το νερό βράσει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε ανά λίγα λεπτά για να μην κολλήσουν.

Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 10 λεπτά.


Τώρα πάμε να δούμε και το ρύζι. 

Η ποσότητα του ρυζιού με το νερό πάει αναλογικά , αν βάλουμε μισό ποτήρι ρύζι τότε θα βάλουμε ένα ποτήρι νερό δηλαδή την διπλή ποσότητα.

Όταν βράσει το νερό με το αλάτι προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε ελάχιστα την φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Τόσο εύκολο!

Τώρα ήρθε η ώρα για τις σάλτσες


ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

 Κόστος: 6 ευρώ 

Υλικά:

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο

  • τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σου

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • θυμάρι

Αφού έχεις βράσει τα μακαρόνια, σε ένα τηγάνι θα χρειαστεί να σοτάρεις το κομμένο σε μεγάλες ροδέλες κρεμμύδι και το τριμμένο σκόρδο. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν πρόσθεσε την κρέμα και το τριμμένο τυρί στην ποσότητα που επιθυμείς και ανακάτευε συνεχώς για τα επόμενα 3 λεπτά. Τέλος, πασπάλισε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Κι όμως, το πιάτο σου θα μυρίζει λαχταριστά, θα έχει την γκουρμέ εικόνα εστιατορίου και δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Ίσα ίσα, ποιος το είδε και μπόρεσε να του αντισταθεί;


ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Κόστος: περίπου 7 ευρώ     Χρόνος: 15 λεπτά

Υλικά: 

- 500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 MISKO

- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 800 γρ. τριμμένες ντομάτες

- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

- 2 φύλλα δάφνης

- 1 ξύλο κανέλας

- ½ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι

- 1 κ.γ. ζάχαρη

- 100 ml ελαιόλαδο

- 100 γρ. τριμμένη πικάντικη γραβιέρα

- αλάτι

- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, την δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι, την ζάχαρη και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος αφαιρούμε τη δάφνη και την κανέλα από την σάλτσα. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με την σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Καλή απόλαυση



ΚΙΜΑΣ ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

 Κόστος: 12 ευρω      Χρόνος: 30 λεπτά

Υλικά:

1-2 κλων. μαϊντανό1 kg κιμά μοσχαρίσιο

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια μέτρια (ψιλοκομμένα)

2 σκελίδες σκόρδο (σπασμένες)

2 καρότα μέτρια (ψιλοτριμμένα)

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

½ φλ. κονιάκ

2 συσκ. ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα στο χυμό τους

2 ½ φλ. ζωμό κρέατος (ζεστό ή νερό)

1-2 δαφνόφυλλα

½ ξυλάκι κανέλας

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση:

Βάζουµε σε ένα σκεύος τον χοιρινό και τον µοσχαρίσιο κιμά. Προσθέτουµε νερό και αφήνουµε να µαγειρευτεί ο κιµάς και να αλλάξει το χρώµα του, έως ότου εξατµιστούν τα υγρά του. Ρίχνουµε το ελαιόλαδο και το κρεµµύδι. Σβήνουµε µε το κρασί, προσθέτουµε το τεμάχιο του Knorr "Σπιτικού" Ζωμού και τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύουµε, µέχρι να µαλακώσει ο κιµάς και να µείνει µε τη σάλτσα του. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και πασπαλίζουμε προαιρετικά με τριμμένο τυρί.




Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε